Energie vergelijken 2019 | 9 Handige Tips

/ / Berichten

De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is van start. Het is de afgelopen tijd niet heel koud geweest maar toch slaat de verwarming elke dag weer aan. Mede hierdoor en items in het nieuws worden steeds meer mensen zich bewust van de energierekening. De energierekening zal ook dit jaar weer flink toenemen voor de meeste huishoudens. Hierdoor betalen Nederlanders al snel tussen de €110,00 en €130,00 meer voor energie. Een forse prijsstijging! Hoe lekker is het dan om wat extra op energie te besparen? Wilt u ook besparen op de kosten voor energie en gas? Dan is het slim om energie te vergelijken. Gaat u ook energie vergelijken in 2019? Check dan onze 9 handige tips die u kunt gebruiken bij het vergelijken van energieleveranciers!

 

Tip 1. Profiteer van welkomstkortingen

Wanneer u energie gaat vergelijken dan kunt u onder andere letten op de diverse welkomstkortingen waarvan u kunt profiteren. Bij veel energieleverancier kunt u namelijk profiteren van een hoge welkomstkorting! Waarom? Omdat energieleveranciers u graag als nieuwe klant willen hebben. Welkomstkortingen kunnen vooral in het winterseizoen flink oplopen! Bij diverse energiebedrijven ontvangt u tijdens deze periode een korting van wel meer dan €225,00. Profiteer ook van de beste energie aanbiedingen en bespaar flink op uw energierekening in 2019!

 

Tip 2. Vaste klanten betalen meer

Twijfelt u of u wel moet overstappen? Stop daar mee! Vaste en loyale klanten betalen namelijk altijd meer voor stroom en gas! U profiteert als loyale klant niet van lagere energietarieven, of een mooie welkomstpremie. U betaalt namelijk altijd de hoofdprijs! Kom ook in actie en bespaar eenvoudig enkele honderden euro’s. De kwaliteit van stroom en gas is overal hetzelfde, dus waarom zou u niet overstappen!

  • Vaste klanten betalen eigenlijk altijd meer!
  • De service is overal vergelijkbaar.
  • Het product is precies hetzelfde.
  • U ontvangt alleen geen korting.
  • Of geen gratis welkomstcadeau.
  • Oftewel, u betaalt gewoon te veel!

 

Wat kan ik dan besparen?

Dat vaste klanten meer betalen is wel duidelijk. Maar wat u precies kunt besparen? Dat is voornamelijk afhankelijk van uw energie- en gasverbruik. Hoe meer u verbruikt. Hoe groter de potentiële besparing. Uit recent onderzoek blijkt dat de gemiddelde besparing rond de €180,00 ligt. Uit eerder onderzoek door de Consumentenbond bleek zelfs dat overstappen u zelfs enkele honderden euro’s kan opleveren!

Kiezen voor een 1,3 of 5 jarig energiecontract?

Elk jaar switchen of energietarieven langer vastzetten. Dat is een vraag dit veel gesteld wordt. Uit een rapport van de Nederlandse Mededingingsautoriteit blijkt dat het overstappen naar een 1-jarig contract het meeste kan opleveren, het kan een besparing opleveren tot wel 500 euro.

 

Tip 3. Check reviews tijdens het vergelijken

beoordeling-goedkope-energieDit vinden wij over het algemeen een van de beste aanraders tijdens het vergelijken van energie. Bekijk wat andere consumenten zeggen in reviews. Op bijna alle goede vergelijkingswebsites vindt u beoordelingen van andere consumenten. Ook op onze website kunt u reviews checken. Op basis van reviews kunt u beter een inschatting maken van de prijsstelling en dienstverlening van een energieleverancier. Dus doe hier uw voordeel mee en voorkom nare problemen achteraf!

 

Tip 4. Stap niet te vroeg, en niet te laat over

Overstappen is natuurlijk altijd slim, maar let ook op de timing! Als u uw energiecontract voortijdig opzegt kunt u te maken krijgen met een zogenoemde overstapboete. Dit is een boete die uw energieleverancier kan opleggen omdat u uw contract voortijdig opzegt. Tevens kunnen eventuele kortingen die met het contract gepaard gingen vervallen. En stap u te laat over? Dan gaat u automatisch langer over op de nieuwe (duurdere) tarieven.

Het is slim om uw overstap enkele maanden voor het aflopen van uw contract te regelen. Alle administratieve handelingen kunnen namelijk best even duren. Uw nieuwe energieleverancier zal er dan voor zorgen dat uw nieuwe energiecontract op een gepaste datum in gaat.

 

Tip 5. Vergelijk energieprijzen op basis van uw verbruik

Wilt u zo min mogelijk betalen? Vergelijk dan energieleverancier op basis van uw persoonlijke energieverbruik. Aangezien uw energierekening bestaat uit variabele en vaste kosten is dit essentieel. Een energiepakket kan namelijk voordelig zijn bij een gemiddeld energieverbruik. Maar bijvoorbeeld duur wanneer u een klein appartement hebt en een laag energieverbruik. Hebt u uw verbruik bij de hand? Maak dan hier gebruik van onze energievergelijker. Weet u niet wat uw energieverbruik is? Neem dan contact op met uw huidige energiebedrijf, die kunnen het voor uw opzoeken.

Wat vergelijk ik?

  • Let op de kale energietarieven.
  • Eventuele welkomstkortingen en aanbiedingen.
  • De hoogte van het vastrecht.
  • (Met onze vergelijkingsmodule vergelijkt u All-in-kosten)

 

Tip 6. Verlaag uw energierekening nog verder met zonnepanelen

Wilt u echt weinig gaan betalen? Investeer dan eenmalig in zonnepanelen. Door het aanschaffen en installeren van zonnepanelen kunt u uw energierekening flink verlagen. Wellicht dat u aan het einde van het jaar zelfs geld van uw energieleverancier ontvangt! En niet alleen geld hoeft de motivatie te zijn. U werkt namelijk ook mee aan een schonere toekomst voor onze aarde!

 

Tip 7. Houdt rekening met veranderingen in het jaar 2019

Wanneer u energieprijzen gaat vergelijken dan is het aan te raden om rekening te houden met eventuele wijzigingen in uw verbruik.  Het is natuurlijk goed mogelijk dat uw energieverbruik stijgt wanneer u verhuist naar een groter huis. Of dat uw energieverbruik afneemt na het installeren van zonnepanelen of het beter isoleren van uw woning. En ook gezinsuitbreidingen of kinderen die het huis uit gaan kunnen uw energieverbruik doen veranderen. Wilt u het goedkoopste uit zijn. Houdt hier dan rekening mee!

 

Tip 8. Groen of grijze energie?

Tijdens het vergelijken van energieleveranciers kunt u ook kijken naar de duurzaamheid van de geleverde energie. Dit kunt u onder andere aangeven in onze energievergelijkingsmodule of u kunt kijken naar de duurzaamheid van een energiebedrijf. Uit onderzoek blijkt dat onder de grootste energieleverancier Pure Energie, Qurrent, Greenchoice en Vandebron het meest duurzaam zijn. Energieleverancier Essent en Nuon scoren opnieuw erg slecht op duurzaamheid. Qua prijs lopen de groene en grijze energieleverancier niet heel veel uit elkaar, over het algemeen zijn de grijze leveranciers net iets goedkoper.

 

Tip 9. Vast or variabel energietarief in 2019?

Of een vast of variabel energietarief voordelig is, is afhankelijk van de ontwikkeling van de gasprijs en prijs voor elektriciteit. Of de tarieven in 2019 en de toekomst gaan stijgen of dalen is lastig te zeggen, en daarom kunt u beter kiezen voor een tarief dat u prettig vindt. Betaalt u graag een actueel tarief? Kies dan voor een variabele energieprijs. Houdt u meer van zekerheid? Kies dan voor een vast energietarief in 2019 en zet uw energietarieven voor bijvoorbeeld 1 jaar lang vast.

 

Energieprijzen vanaf 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 wordt energie opnieuw duurder. Een belangrijke oorzaak van deze prijsstijgingen zijn de belasting die de overheid over ons energieverbruik heft. Zo zal men per 1 januari 3 eurocent meer energiebelasting gaan betalen per verbruikte kubieke meter aardgas. Daarnaast stijgt ook de Heffing Opslag Duurzame Energie en daalt de jaarlijks vermindering energiebelasting. Mede door deze veranderingen is een huishouden al snel €150,00 meer kwijt aan de jaarlijkse energierekening.

Naast stijgende belastingen zijn ook de kale tarieven voor stroom en gas nog eens gestegen. Door diverse marktomstandigheden en een verhoogde vraag door een aansterkende economie is er gewoonweg meer vraag naar energie op de groothandelsmarkt. Hierdoor is stroom 31 procent duurder geworden, en steeg de prijs voor gas met gemiddeld 20 procent. Door deze veranderingen stijgt de energierekening in 2019 nog verder, volgens het CBS zijn we gemiddeld €334,00 duurder uit. 

 

Waarom energie vergelijken?

In de afgelopen jaren is de hoogte van onze energierekening flink door gestegen. Hierbij gaat het niet om enkele tientjes, maar om honderden euro’s. Alleen in 2019 stijgt de energierekening gemiddeld al met €334,00. En ook in 2017 en 2018 werd de energierekening hoger, deze steeg steeds met ongeveer €100,00 per huishouden. Om deze reden is het belangrijk om goed te letten op mogelijkheden om te besparen. Een van deze mogelijkheden is het vergelijken van energie. Door in 2019 energieleveranciers te vergelijken kunt u eenvoudig op uw energierekening besparen. Uit de Energiemonitor van de ACM blijkt dat mensen die nog nooit overgestapt zijn tot wel €400,00 kunnen besparen. Daarnaast ligt de gemiddelde besparing rond de €200,00. Een flinke besparing voor slechts enkele minuten werk. Benieuwd wat u kunt besparen? Maak dan hieronder gebruik van onze energievergelijker!

 

Direct energie vergelijken (beste pakketten 2019)

Door energieleveranciers te vergelijken kunt u eenvoudig honderden euro’s besparen. Voer hieronder eventueel uw verbruiksgegevens in en vergelijk de voordeligste energiepakketten van 2019. Meer weten over een aanbieding of direct afsluiten? Klik dan op de button hieronder ‘’Energie vergelijken’’.

Energie vergelijken

Bron:https://goedkopeenergieengas.nl/energie-vergelijken-2019/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.