AERO-THERM

Werking Aero-Therm

Wat maakt Aero-Therm zo innovatief?
In tegenstelling tot conventionele isolatie methodes gaat de werking van Aero-Therm uit van een totaal ander principe. De laag Aero-Therm heeft slechts een isolatiewaarde van 6%. Dit wil zeggen een relatief hoge Lambda waarde. Normaal betekent dit dat een product een weinig isolerende werking heeft.

Aero-Therm werkt echter totaal anders. De laag van slechts 1 millimeter heeft ongeveer dezelfde isolerende werking als 70 tot 100 millimeter steenwol. Dit komt doordat Aero-Therm de warmte reflecteert wat in vergelijking hetzelfde effect heeft als de dunne warmte dekens welke uitgereikt worden aan sporters ter voorkoming en verhelpen van onderkoelingsverschijnselen. Deze thermodeken is slechts een paar micron dik maar heeft een grote warmte reflectie waardoor de persoon niet verder afkoelt. De lichaamswarmte kaatst terug op de goudkleurige laag en behoudt hierdoor de warmte.

Door de kleine glazen microbolletjes te combineren met de best presterende isolatie Aerogel, welke ontwikkeld is door de NASA, is er een nieuw product ontwikkeld. Door dit product wordt warmte geabsorbeerd en vervolgens weer afgestaan aan de ruimte. De Aero-Therm laag is slechts 1 millimeter dik. De Aero-Therm helpt om een meer gelijkmatige temperatuur te creëren door het hele gebouw, van vloer tot plafond. De microbolletjes beginnen nadat ze de stralingsenergie hebben geabsorbeerd de warmte terug de kamer in te reflecteren, waardoor het de efficiëntie maximaliseert en de warmtebehoefte verlaagd. De wetenschap achter Aero-Therm betekent in de praktijk dat hetzelfde comfort kan worden bereikt bij een ongeveer 2 graden celcius lagere kamertemperatuur.

Werking Aero-Therm

Het hoofdbestandsdeel van Aero-Therm zijn glazen- en kunststof microbubbels welke door 3M geproduceerd zijn. Deze microbubbels hebben een zorgvuldig geteste grootte, welke uniek is qua samenstelling. Als we de laag Aero-Therm doorsnijden vinden we in 1mm doorsnede 20 microbubbels op elkaar. Elke bubbel reflecteert de warmtestraling, door deze reflectie zal ongeveer 70% van alle energie worden gereflecteerd en is er geen koude uitstraling van het oppervlakte meer voelbaar. Dit resulteert een extreem korte opwarmtijd van de ruimte. Met andere woorden; u kunt later beginnen met het verwarmen van de ruimte middels een klokthermostaat. Ook kan de thermostaat lager doordat de temperatuur beleving in de ruimte behagelijker wordt doordat de koude straling van bijvoorbeeld de muur of het plafond verdwenen is. Aero-Therm kan desgewenst ook op de vloer worden gebruikt bij bijvoorbeeld een cement of betonnen vloer. Aero-Therm kan ook gebruikt worden onder vloerverwarming.

Aero-Therm heeft een optimale efficiëntie bij slechts een laagdikte van 1 millimeter. Deze laagdikte van 1 millimeter is vereist op de oppervlakten aan de binnenzijde van de woning om de stralingswarmte met 70% te laten terugkeren in de ruimte. Aero-Therm werkt door het absorberen van stralingswarmte.

gif-inside-outside

De 1 millimeter dikke laag warmt zeer snel op en hierdoor zal het oppervlak van de muren de warmte weer reflecteren waardoor de overtollige warmte weer wordt afgegeven aan de lucht in de ruimte. Dit geeft een hoog “thermisch comfort”. De snellere opwarmtijd en de langere cool-down-tijd dragen bij aan een evenwichtigere kamertemperatuur. Hierdoor kan het verwarmingssysteem lager worden ingesteld, waardoor aanzienlijke energiebesparingen mogelijk zijn tot wel 35%. Een bijkomend voordeel van de warme wanden is een een veel lagere kans op condensvorming op het oppervlak, wat leidt tot schimmelgroei, welke schadelijk is voor de gezondheid.

Technische specificaties

Samenstelling Glazen microbolletjes, Aerogel, verspreider en additieven
Laagdikte 0,8 tot 1,0 millimeter
Thermische geleidbaarheid 0,047 W/mK
Brandrating (EN 13501-1) A2 -S1 – DO
Hittebestendigheid na aanbrengen -40° C tot + 150° C
Waterdampdoorlaatbaarheid (EN ISO 7783-2) V2 – Medium
Waterdoorlatendheid (EN 1062-3) W1 -High
Diffusie- equivalente luchtlaag dikte (EN ISO 7783-2) 0,19 m

Interesse in Aero-Therm?

Wilt u graag meer weten over de voordelen van Aero-Therm, neemt u dan gerust contact met ons op.

TOP Energiewaaier uw Duurzaamheid Specialist